_DSC0848.jpg

Приз за млади доброволци

Доброволчески клуб "Съединени" към ОУ “Иван Селимински”, гр. Сливен

Никога не е твърде рано да станеш доброволец и никога не си твърде малък, за да промениш света. Ако не вярвате, може да попитате едни второкласници от Сливен как се прави.

През изминалата учебна година тези деца са лично отговорни за осъществяването на цели 21 доброволчески мисии. Буквално няма седмица, в която да не са направили своето малко добро за някой друг.

Благодарение на тях пътеката към пещера Футула е оборудвана с указателни табели. Училищният двор е почистен от отпадъци и шума, бордюрът е варосан, а в градинката са засадени нови цветя. В училище пък се е появила Къщичка за книги, изработена от родител доброволец, а второкласниците собственоръчно са изписали и поставили табелки с мили указания за ползване.

Събирали са също топли чорапки за деца бежанци. Съставяли са въпросници към детски книжки за платформата Книговище. Чели са разкази за доброто на четвърта група от детска градина “Мак” и са ги научили как да засаждат семенца и да се грижат за тях. А в студения януари тези чудесни малки доброволци са чели стихове по телефона на непознати самотни хора.

Най-безценно от всичко изброено дотук обаче е желанието, вълнението и старанието, с което децата се посвещават на всяка мисия. “Само докато подхвърлим идеята, и се палят!”, казва тяхната учителка, г-жа Илиева.

Приз за млади доброволци ГЕРОИТЕ 2019 получава Доброволчески клуб “Съединени” към ОУ “Иван Селимински”, гр. Сливен.