3 юни, 19:00

Кино Култура

Вход свободен

ГЕРОИТЕ говорят

RE_TimeHeroes_Facebook_cover_ALL.JPG

Може и да не го подозираш все още, но доброволчеството е безкраен генератор за супер вдъхновяващи хора и истории. Каним теб и твоите приятели на по бира в Кино Култура, за да чуете на живо няколко такива истории. Всеки от героите, с които ще ви срещнем, идва със своята кауза за социална промяна и със своя заряд да предава доброто нататък.

 
 

Програма

Вратите отварят

19:00

Начало

19:30

Вход свободен

 

Следи събитието във Facebook

 

Героите, които ще говорят

Виктор и Калина   Фондация "Очи на четири лапи  ”  Виктор и Калина са неразделна двойка. И двамата много си падат по екстремните преживявания, а компания по време на техните приключения им правят техните кучета водачи, обучени от фондация „Очи на четири лапи“ с невероятната подкрепа на доброволци приемни стопани. За да предадат доброто нататък, Виктор и Калина също са доброволци и нямат търпение да ти разкажат това-онова.

Виктор и Калина

Фондация "Очи на четири лапи

Виктор и Калина са неразделна двойка. И двамата много си падат по екстремните преживявания, а компания по време на техните приключения им правят техните кучета водачи, обучени от фондация „Очи на четири лапи“ с невероятната подкрепа на доброволци приемни стопани. За да предадат доброто нататък, Виктор и Калина също са доброволци и нямат търпение да ти разкажат това-онова.

Ивана Кънчева   Сдружение "Алцхаймер България"  Доброволчеството винаги е било сериозна част от живота на Ивана. Тя казва, че една от причините да се върне в България е желанието да допринесе с нещичко за предизвикателната кауза на Сдружение "Алцхаймер България", а именно – защита на правата на възрастните хора, страдащи от деменция.

Ивана Кънчева

Сдружение "Алцхаймер България"

Доброволчеството винаги е било сериозна част от живота на Ивана. Тя казва, че една от причините да се върне в България е желанието да допринесе с нещичко за предизвикателната кауза на Сдружение "Алцхаймер България", а именно – защита на правата на възрастните хора, страдащи от деменция.

Росен, Методи и Велизар  “  Отвъд спорта  ”  Те са група приятели, израснали със спорта на открито – дали ще е пред блока, в даскало или някъде другаде в квартала, няма значение. Днес всеки от тях си има професия или занимание, но не са забравили уроците от тези години и редовно се връщат към тях. “Отвъд спорта” е техният начин да направят нещо сега, до което много други деца ще имат достъп в бъдеще.

Росен, Методи и Велизар

Отвъд спорта

Те са група приятели, израснали със спорта на открито – дали ще е пред блока, в даскало или някъде другаде в квартала, няма значение. Днес всеки от тях си има професия или занимание, но не са забравили уроците от тези години и редовно се връщат към тях. “Отвъд спорта” е техният начин да направят нещо сега, до което много други деца ще имат достъп в бъдеще.

 
Янина Танева   Сдружение "Фабрика за идеи"  Янина Танева вярва, че средата е почвата, в която могат да покълнат иновативните модели и творческия потенциал, които водят до позитивна социална промяна. Именно заради това тя влага толкова много в проекта "Фабрика за идеи", с които цели да създаде един нов, справедлив, проспериращ и по-щастлив свят.

Янина Танева

Сдружение "Фабрика за идеи"

Янина Танева вярва, че средата е почвата, в която могат да покълнат иновативните модели и творческия потенциал, които водят до позитивна социална промяна. Именно заради това тя влага толкова много в проекта "Фабрика за идеи", с които цели да създаде един нов, справедлив, проспериращ и по-щастлив свят.

Деси Вълчева   Социалната кухня към храма "Св. Пророк Илия"  Деси е същински ветеран в доброволчеството. Благодарение на нея и стотици други доброволци, всяка събота повече от 400 души получават топла храна. За тази мисия Деси и останалите доброволци от ядрото на социалната кухня бяха отличени с Приз за всеотдайност на първите Годишни награди за доброволчество ГЕРОИТЕ 2017 .

Деси Вълчева

Социалната кухня към храма "Св. Пророк Илия"

Деси е същински ветеран в доброволчеството. Благодарение на нея и стотици други доброволци, всяка събота повече от 400 души получават топла храна. За тази мисия Деси и останалите доброволци от ядрото на социалната кухня бяха отличени с Приз за всеотдайност на първите Годишни награди за доброволчество ГЕРОИТЕ 2017.

Благовеста Пугьова и Зойко Миленков   Фондация “Подарете книга”  и  TimeHeroes.org  Благовеста е от онези хора, които постоянно повтарят, че всичко може. И така, преди 9 години, основава фондация „Подарете книга“. Зойко пък е едно от децата (вече младеж), с които тя работи в дома в Лом. Като „работи“ никак не е на място тук, защото да си истински приятел е просто щастие и отговорност.

Благовеста Пугьова и Зойко Миленков

Фондация “Подарете книга” и TimeHeroes.org

Благовеста е от онези хора, които постоянно повтарят, че всичко може. И така, преди 9 години, основава фондация „Подарете книга“. Зойко пък е едно от децата (вече младеж), с които тя работи в дома в Лом. Като „работи“ никак не е на място тук, защото да си истински приятел е просто щастие и отговорност.

 

Къде ще говорят героите?

 
 

Ела да чуеш историите им в Кино Култура на ул. “Сан Стефано” 22.

 

Спонсор на събитието