Приз за оригинален подход

Help-Portrait България

Те са група доброволци с фотоапарати, прожектори, гримьорски четки, гребени и лак за коса. Няколко пъти в годината отиват там, където са хората от най-тъмните ъгълчета на живота - деца от улицата, бездомни семейства, хора с психически отклонения, зависими от наркотици и други уязвими групи. 

На място доброволците фотографи, гримьори и стилисти разпъват походно студио, подготвят моделите си с лек грим, прически и настроение, снимат ги, отпечатват портретите на момента и ги връчват на всеки в рамка. 

Не си представяйте обаче болезнени и драматични кадри. Точно обратното - целта е красиви снимки на красиви хора. Спомен в рамка, малко грижа и внимание, което те отдавна или никога не са получавали. Момент, в който виждат тази версия на самите себе си, която могат да бъдат. 

Цялото преживяване по време на фотосесията се оказва стимул за самочувствието на тези хора и е способно да отключи желание и воля за по-активен и пълноценен живот. 

Доброволците, които им подаряват това, са част от световното движение Help-Portrait. И твърдят, че са щастливци, защото имат едни от най-хубавите и лъчезарни модели.