Приз за сила на духа

Доброволците на Националната гореща телефонна линия за пострадали от насилие

На Горещата телефонна линия за пострадали от насилие няма лесен случай. Няма случай, който да си прилича с друг. Няма лека и безаварийна. Има железни доброволци. В делник и в празник, 365 дни в годината, вече 19 години. Доброволците консултанти на Горещата линия често са първата и понякога единствена възможност за жертвите на насилие да потърсят помощ. От 1 октомври 1997 г. до днес са приети над 30 000 обаждания.

Доброволците консултанти на Горещата линия са подготвени да окажат подкрепа в случаи на дългогодишно и унищожително домашно насилие. Но също и когато някой позвъни в първите адски часове след акт на сексуално насилие. И когато някой се е качил в колата и заявява, че натиска газта, за да сложи край на живота си. И когато възрастни родители стават жертви на собствените си деца, защото не могат да се разберат за наследствения имот. И когато, и когато, когато...

За своята сила срещу юмрука на насилието награда ГЕРОИТЕ 2017 получиха Доброволците на Националната гореща телефонна линия за пострадали от насилие на Асоциация Анимус.