Приз за посвещаване

Милена Кирилова

Половин година след като фондация “МС - Мога сам” организира “Много специален пикник” в подкрепа на хората с множествена склероза и техните близки, в пощата на TimeHeroes пристига ето този мейл:

“Здравейте! Аз съм Милена - един от доброволците, участвали в Много специалния пикник на 29 май. Ще помня датата завинаги. На събитието отидох много тъжна, отчаяна и примирена. Майка съм на дете с проблем и всички ме отхвърлят, или поне в моето съзнание беше така. Години наред не можех да работя по специалността си - счетоводител, загубих връзка с колеги, приятелите ми се измориха да слушат за проблемите ми... Отключих нелечимо заболяване, което прогресираше.

На пикника, от всички задачи, аз пожелах да бъда с хората с множествена склероза. И бях с тях! Без да знам нищо за МС, разчитайки само на емпатия, им помагах и за пръв път от много време се чувствах Жива!

През лятото се свързах с жена с МС. Играх йога с нея, говорехме, разменяхме идеи... През септември при контролен преглед се установи, че "нелечимото" заболяване се е стопирало. Приех това за знак, че трябва да направя нещо. Записах магистратура по "Клинична социална работа" с ясната идея, че искам професионално да помагам на хора с МС. Не знам как ще стане и как ще продължи стартираната от мен Промяна, но се чувствам много щастлива!

Ако не бях излязла от зоната си на комфорт, не се бях осмелила да се включа в това събитие, не бях надмогнала себе си - това нямаше да е така. Да съм доброволец се оказа най-креативното и смислено занимание."