_DSC0961.jpg

Приз за вдъхновяваща практика

Общински младежки съвет - Шумен

Представете си един огромен сферичен купол - 9 метра в диаметър, открита дървена конструкция, много светлина. Под този купол поставете сцена, отворена улична библиотека и едно пиано. Наредете наоколо куп свежи ръчно изработени и изрисувани мебели от палети.

Представяте ли си го колко е яко? Това алтернативно младежко пространство за култура вече съществува и се намира в парка пред “Безистена” в град Шумен.

Изградено е изцяло от младежи доброволци - над 50 запалени сърца, които запретват ръкави и се раздават докрай. Реализацията на проекта минава през няколко дълги месеца в преодоляване на ред административни бариери и неочаквани предизвикателства. През цялото това време обаче, главният инициатор, мотиватор и вдъхновител на проекта, успява да запази ентусиазма и огъня на младежите.

Крайният резултат, който наистина трябва да видите на живо, е повече от прекрасен. Носи името “Младежка сфера” и всъщност е само част от поредица инициативи и целенасочени действия, които подстрекават най-младите граждани на Шумен да доброволстват, да творят и да постигат страхотни неща, напук на всичко, което се случва около тях.

Приз за вдъхновяваща практика ГЕРОИТЕ 2019 получава Общински младежки съвет - Шумен и неговият председател Петър Бодуров.

Проектът “Младежка сфера” е реализиран като част от националната инициатива “_Място” на сдружение “BG Бъди активен”.