_DSC0914.jpg

Приз за инициативност

Рада и Неда Пандеви

Какво може да те накара в събота да станеш още в 7 сутринта? Особено ако си на 17, или пък на 9. Мисълта, че някой те чака и има нужда от твоята прегръдка и от твоя смях. Ето защо всяка събота две усмихнати момичета рано-рано потеглят от Стамболийски и бързат в 9:30 да са в Дом за стари хора “Св. Василий Велики” в Пловдив.

Те са две от най-грижовните, отдадени и винаги пълни с идеи доброволки към фондация “Поколения заедно”. Не пропускат събота, в която да прекарат два часа в сладки приказки, песни, танци и игри с бабите от дома.

Оттам двете сестри продължават към експозицията на Музейко в Пловдив, където също имат куп доброволчески задачи, особено по-малката. По-голямата пък е активен член на Националния алианс за работа с доброволци и наред с всички други събития, веднъж седмично отделя време и за малките пациенти в Детска хирургия.

Може би сте видели момичетата с доброволчески сигнални жилетки и на Маратон Пловдив. Или да раздават храна на нуждаещи се хора в кампаниите на БЧК и инициативата “Великден за всеки”. И къде ли още не. Не само в събота и неделя.

Приз за инициативност ГЕРОИТЕ 2019 получават Рада и Неда Пандеви.