Приз за посланичество

Снежанка Йовчева

“Какво ще правя аз сега?!?!” Това е въпросът, заради който много хора се страхуват да се пенсионират. И наистина, какво ще правя аз сега? Ето една история в отговор на този въпрос.

Преди две години Снежанка Йовчева влиза в редиците на българските пенсионери. Тя е доктор на икономическите науки и ценен кадър “Човешки ресурси”. Също така е доброволец по душа и дори през ум не й минава, че може да се остави без работа. Съвсем скоро Снежи открива кауза, в която може да бъде полезна и същевременно да не й липсва рутинния режим, който е имала преди. Започва два дни в седмицата да помага в офиса на фондация “И аз мога”. Включва се и в склада на Българска хранителна банка, където заедно с други доброволци сортират плодове, зеленчуци и пакетирани храни за подпомагане на хора в нужда. И какво ли още не…

С личния си пример и със заразния си ентусиазъм да споделя идеята за доброволчество сред хората в активна пенсионна възраст, Снежанка Йовчева се превръща и в един от посланиците на Телефона на доброволеца 0700 80082, който TimeHeroes стартира именно с тази цел.