Приз за посвещаване

Вероника Малчева и Тодор Йончев

Кучетата водачи на хора със зрителни и други увреждания са родени, за да изпълнят мисия. Мисия, голяма колкото един човешки живот. Същинското им посвещаване в служба започва когато навършат една година и постъпят в училището за кучета водачи. Какво обаче се случва в първата година от техния живот, когато бъдещите супергерои са просто едни малки и сладки бебета…

Доброволците приемни семейства са невидимите герои, които поемат специалната грижа и възпитание на кученцата. При тях бебетата научават първите си команди и, разбира се, им съсипват всички пантофи. За една година малките геройчета стават част от дома, живота и сърцата на своите приемни стопани. След което трябва да се разделят завинаги. 

Вероника Малчева и Тодор Йончев подписват първия си договор като приемни стопани през 2009 г. В момента гледат пето куче от програмата на фондация “Очи на четири лапи.” Разполагат с неизтощима енергия и всеотдайност. Социализираните от тях кучета са 100% успешни. Освен това Тодор и Вероника притежават неотклонно съзнание за мисия, което им помага да се справят с емоциалната травма при всяка раздяла с отгледаното от тях куче.