_DSC1046.jpg

Приз за цялостна доброволческа политика

VMware

“Помагай. Учи се. Вдъхновявай.” С тези три глагола програмата за социална отговорност на една от най-големите IT компании в България мотивира своите служители да бъдат активни и ангажирани граждани.

Зад тези три думи стоят и 40 доброволчески часа годишно, които всеки може да използва в работно време, за да участва в каузи, близки до сърцето му. Може да регистрира своя инициативата в платформата на компанията или да открие там друга, която иска да подкрепи.

За това се грижи специално създадената работна група Sofia Heroes Giving Network, която зарежда колегите си с идеи и ентусиазъм и координира по-големите доброволчески мисии на компанията. В началото тази група е инициирала изцяло каузите. Днес половината инициативи са по идея на самите служители.

Статистиката показва, че от 943 колеги на всички нива в компанията, 625 са подкрепили поне една кауза през годината. А за допълнителен стимул, всеки служител, който постигне своите 40 доброволчески часа в календарната година, отключва грант на стойност 1000 долара, които може да дари на организация по свой избор.

Приз за цялостна доброволческа политика ГЕРОИТЕ 2019 получава VMware България.

Ето само някои от по-големите доброволчески инициативи на VMware за изминалата година:

  • Ежегодно почистване на осиновената от VMware пътека в Национален парк Витоша.

  • Включване в дейности по сортиране и подреждане на хранителни продукти за хора в нужда в склада на Българска хранителна банка.

  • Записване на литературни произведения за аудио библиотеката за незрящи хора “Подари ми история!”

  • Почистване и реновиране на детски площадки.

  • Редовно участие в инициативите на фондация ПОдЛЕЗНО за преобразяване на софийските подлези - Музикален, Филмов, Научен и Спортен подлез.

  • Участие в преобразяването на двора на ДГ “Олимпийче” в София с добри “чудовища”, родени във фантазията на децата от градината, за да стане тя “чудовищно яка” - още един проект на фондация ПОдЛЕЗНО.

  • Ежегодна лятна школа по информатика и облачни технологии за мотивирани ученици - с фондация “Миню Балкански”

  • Клуб CoderDojo в офиса на VMware с ежеседмични безплатни занимания по програмиране за деца.