Приз за доброволчески клуб

Доброволчески клуб "Златно сърце" към 4ОУ, София

Клубът получава специално отличие за ентусиазма си, постоянната им активност (7 мисии за 5 месеца от създаването на клуба в средата на декември 2016г.) и най-вече за създаването на трайни връзки с възрастните хора от Дневен център за възрастни интелектуалци "Сребърна есен" и Благотворително дружество "Донка Паприкова". 

Клубът имаше три мисии в дневния център и хосписа - в първите две учениците изнесоха програма с песни, рецитал и танцови изпълнения (балет и народни танци), а от своя страна възрастните хора им четоха стихове и им разказваха за професиите си. Следващото посещение в дневния център беше под формата на кулинарно състезание - децата готвиха, разделени на различни отбори и ястията им бяха оценени от жури от възрастните хора. 

Когато TimeHeroes наградихме клуба с кашон продукти на Хармоника, защото са най-активни, те дариха сладките неща на възрастните хора.

Предстоящата им мисия е да отидат заедно (децата-доброволци и възрастните хора) на излет на Витоша, където децата да направят сесия с гимнастически упражнения за възрастните хора, а след това заедно да почистят един район от боклуците, оставени от туристите. Тази инициатива е предвидена за 27 май.